Hakkımızda

İnsan odaklı vizyonuyla Tiga Vakfı, merkezi Ankara’da bulunan; bilim ve teknolojinin gelişimini desteklemek amacıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.

Değerli ziyaretçilerimiz,

Bilgi çağının dinamiklerini şekillendiren ve geleceğin temellerini atma sorumluluğunu taşıyan Tiga Sağlık Teknolojileri olarak, sağlık bilişimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde elde ettiğimiz bilgi birikimi ve deneyimlerle sektörde öncü bir rol üstlenmekteyiz.

Bilgiyi sadece bir güç unsuru olarak görmeyip, paylaşıldıkça çoğalan bir değer olduğunun bilinciyle hareket ediyor, bu yönde attığımız adımlarla toplumsal faydayı gözetiyoruz.

Bu bilinç ve sorumlulukla yola çıkarak; kazandığımız her başarının, aslında bize yeni bir sosyal sorumluluk yüklediğinin farkındayız. “Her nimetin şükrü kendi cinsindendir” düsturuyla, sahip olduğumuz bilgi ve tecrübeyi toplumun her kesimiyle paylaşmanın, özellikle de gençlerimizin eğitimi ve gelişimi için kullanmanın önemine inanıyoruz. İşte bu inanç ve kararlılıkla Tiga Vakfı’nı hayata geçirdik.

Vakfımız, bilişim ve mühendislik alanlarındaki gençlerimize bilgi ve deneyim aktarımını sağlamanın yanı sıra, onların teorik bilgilerini pratik becerilerle pekiştirmelerine de katkıda bulunmayı misyon edinmiştir.

Burs programları, rehberlik hizmetleri ve eğitim seminerleri aracılığıyla gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor, onları küresel rekabette söz sahibi bireyler haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tiga Vakfı olarak vizyonumuz; bilim ve teknolojiyi temel insan hakları ve kültürel değerlerimiz doğrultusunda ilerletmek, bu alanlarda girişimciliği teşvik etmek ve insanlığın refahına katkıda bulunacak projeler üretmektir.

Eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişime destek vererek, her bireyin kendi potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmesi için gerekli zemini hazırlamak en büyük amacımızdır.

Gençlerin bilgiyle, teknolojiyle ve en önemlisi insani değerlerle donanmış bir şekilde yetişmeleri hem kendi gelecekleri hem de ülkemizin dünya sahnesindeki yerini güçlendirecek en önemli unsurdur. Tiga Vakfı olarak, onların yanında yer almak, deneyimlerimizi kendileriyle paylaşmak ve onları desteklemek bizim için bir onurdur. Bilgiyi paylaşarak, birlikte daha parlak bir gelecek inşa edebilir ve geleceği birlikte şekillendirebiliriz.